COM A EMPRESÀRIA / DIRECTIVA / PROFESSIONAL:
Quina és la teva trajectòria professional?
El 1999 junt amb la meva parella i 2 socis més vam crear una empresa dedicada a la consultoria en sistemes de gestió que en els darrers 8 anys es va anar especialitzant en temes de seguretat alimentària.
L’agost de 2016, la meva parella i jo continuem amb la tasca d’assessorament a empreses alimentàries emprenent l’aventura en solitari sota la marca MARTA QUINTANA GESTORIA ALIMENTÀRIA.
Quina és la teva marca personal?
Com he comentat, la marca personal és MARTA QUINTANA GESTORIA ALIMENTÀRIA.
Volem conèixer la teva empresa
Som un equip format per 1 enginyer tècnic agrícola, 1 veterinària, 1 administratiu i jo mateixa que sóc advocada especialitzada en dret alimentari. Treballem amb vocació, entusiasme, responsabilitat, implicació i buscant generar els vincles de confiança del tot imprescindibles per a que qualsevol servei perduri i millori en el temps.
Oferim assessorament integral a empreses alimentàries en temes tècnics i jurídics per a que aquestes tinguin la seguretat i la confiança que els seus processos fan que treguin al mercat productes segurs i innocus i que compleixen la legislació en els amplis aspectes que els apliquen segons el producte que elaboren o comercialitzen.
Fem estudis de legalitat de nous productes que de vegades tenen un encaix legal ambigu o complex, fem de cap de qualitat i seguretat alimentària en empreses que no disposen d’aquesta figura, assistint a les inspeccions i auditories i acompanyant-los en tots els dubtes tècnics i legals que sorgeixin, assessorem en requisits sanitaris en exportacions, implantem sistemes de gestió (ISO 22000, BRC, IFS, …), tramitem registres sanitaris i llicències ambientals de noves indústries, defensem i representem administrativa i judicialment en expedients sancionadors o demandes / querelles judicials, realitzem cursos específics de curta durada sobre temes relacionats amb la seguretat alimentària (manipuladors aliments, fitxes tècniques, migració d’envasos, gestió d’alertes alimentàries, etiquetatge, …).
I també disposem d’un software específic per a facilitar, simplificar i agilitzar la gestió que comporta el compliment dels requisits alimentaris dissenyat per nosaltres.
Quina és la teva diferenciació empresarial?
El treball en equip multidiscilplinar, la proximitat, l’entusiasme i passió per la feina que fem i els vincles de confiança que intentem generar amb els clients. Si els clients creixen i tenen èxit per a nosaltres és el millor regal. Són part de la nostra empresa o nosaltres en som de la seva… no sabria dir…
Quin consell donaries a la sòcia Funde, sigui quina sigui la seva professió?
Que faci allò que li agradi i hi posi totes les ganes i perseveri en el seu objectiu dia a dia i passi el que passi. Al final l’esforç té recompensa. I les dificultats ens fan ser millors professionals i millors persones.
Defineix les característiques de la dona treballadora del segle XXI amb una paraula o frase.
Independent, lliure i autosuficient.
Tens la impressió que l’emprenedora/empresària/directiva/professional ha tingut l’evolució que esperaves?
No, però crec que les mateixes dones tenim part de responsabilitat perquè sigui així. No obstant això, les dones hem de ser fortes, independents, lliures i autosuficients sense perdre en cap moment l’essència de ser dona, que encara que algunes vegades no ho sembli, és totalment compatible. No hem de caure en el parany de masculinitzar-nos per progressar. Hem d’estar orgulloses de ser dones i ser com som i mai perdre la part de sensibilitat i sensualitat que ens caracteritza. Ser fortes i independents és totalment compatible amb ser sensibles i empàtiques.
COM A MEMBRE DE FUNDE:
Per què et vas associar a Funde?
Per a conèixer altres dones amb inquietuds semblants a les meves, aprofitar talent mútuament i generar un espai per compartir neguits i èxits professionals i de vegades personals.
Quins són els teus objectius dins l’Associació?
No tinc cap objectiu més enllà de gaudir de compartir experiències personals i professionals que ens ajudin a millorar dia a dia.
Què esperes de Funde?
Tenir una associació que em doni suport com a empresària en temes d’actualitat relacionats amb l’empresa (subvencions, fonts de finançament, fires, novetats legislatives més destacades), novetats en publicitat, màrqueting i xarxes… Formació i xerrades de temes nous, punters… I generar Networking, feedback, que permeti donar-nos suport unes a les altres.
També, defensar les mancances de les dones empresàries / directives per aconseguir millorar la situació actual.
Què demanaries a les teves companyes sòcies?
Demanaria organitzar alguns esmorzars o sopars on es convidessin dones no associades o associades de diferents sectors per parlar de diverses temàtiques (no exclusivament de feina) per generar networking, alguna sessió on experts ensenyin com fer i treure profit d’un networking, implantar serveis com una borsa de treball on acudir si necessitem contractar personal o realitzar sessions on les sòcies expliquin els serveis que ofereixen sigui a les seves instal·lacions o en altres llocs.
Algunes d’aquestes iniciatives es van començar, però es van deixar de fer. Crec que eren interessants.
Com presentaries Funde a les persones que no són sòcies?
Un grup de dones amb ganes de compartir inquietuds i interessos semblants.
Què trobes a faltar a l’Associació?
Com he dit abans, més interacció amb les sòcies, conèixer-nos més per, segurament, poder col·laborar professionalment.
Què creus que li sobra a l’Associació?
No crec que li sobri res.